Veel Voorkomende Vragen (FAQ)

Hieronder staan veel voorkomende vragen over basisschoolweb. Mochten er nog vragen zijn, die hier niet onder staan, dan kunt u mailen met: info@basisschoolweb.nl

ALGEMENE VRAGEN:

Wat is basisschoolweb?

Basisschoolweb.nl is een on-line programma, waarmee uw schoolwebsite op eenvoudige wijze gemaakt, onderhouden en beheerd kan worden.
Door het gebruikersbeheer is het mogelijk met meerdere mensen aan de website te werken. U kunt de diverse pagina's in de website toewijzen aan de juiste personen. Hiermee is het zelfs mogelijk om  leerlingpagina's aan de website toe te voegen.

Waarom is basisschoolweb ontwikkeld?

De ontwikkelaars van basisschoolweb hebben in het verleden gezien dat veel basisscholen geen eigen website hebben of als ze wel een website hebben, deze afhankelijk is van één persoon binnen de organisatie voor onderhoud en beheer.
Basisschoolweb wil basisscholen de mogelijkheid bieden, zich op eenvoudige wijze op internet te presenteren. En dat iedereen binnen de school de website kan aanpassen. Dit kan nu allemaal met basisschoolweb.

Kan ik bij basisschoolweb ook terecht voor mijn e-mail?

Ja, dat kan zeker. We hebben zowel de mogelijkheid om de mail te lezen via webmail of via uw eigen mail programma (b.v. Microsoft Outlook). Voor het gebruik van e-mail, moet u beschikken over een eigen domeinnaam. U kunt dan een e-mail adres krijgen, dat gebruik maakt van uw domeinnaam (b.v. mijnnaam@mijnschool.nl). E-mail adressen kosten 50 eurocent per adres per maand.
Voor meer info of een offerte kunt u mailen met info@basisschoolweb.nl

Geeft basisschoolweb ook ondersteuning aan haar gebruikers?

Basisschoolweb geeft op verschillende manieren ondersteuning aan gebruikers.
  • Er is een uitvoerige help waarin alle functies stap voor stap worden uitgelegd. Zie help.basisschoolweb.nl.
  • Ook kunt u vragen via e-mail (info@basisschoolweb.nl) aan ons voorleggen.
  • Daarnaast kunt u bij ons de cursus volgen: "Hoe bouw ik een goede website met basisschoolweb". In deze cursus wordt niet alleen het gebruik van basisschoolweb behandeld, maar ook de verschillende aspecten van de website zelf. Zie cursus.

Kan ik het ontwerp van de website laten aanpassen?

Ja, dat kan. Basisschoolweb beschikt over professionele designers, die tegen een eenmalige vergoeding het uiterlijk van de website geheel naar uw wens kunnen aanpassen. Alle pagina's die u vervolgens bij maakt met basisschoolweb krijgen automatisch het juiste uiterlijk.

Kan ik ook vanuit huis de website in basisschoolweb aanpassen?

Ja, dat kan. Werken met basisschoolweb kan vanuit elke locatie waar u de beschikking heeft over een PC met internetaansluiting en het programma Internet Explorer versie 5.5 of hoger.

Kan ik basisschoolweb eerst uitproberen?

Ja, dat kan. U vult het aanmeldformulier (Aanmeldformulier) in en direct wordt er een website voor u aangemaakt. Deze kunt u 3 weken gratis uitproberen.
Besluit u binnen de 3 weken tot een abonnement, dan kunt u korting ontvagen voor de resterende periode van de 3 proefweken.

Hoe kan ik lid worden?

U kunt zich aanmelden voor een abonnement middels het Aanmeldformulier
Als u dat ingevuld en verzonden heeft, dan ontvangt u een e-mail met daarin inloggegevens.

Een model van uw website is dan reeds aangemaakt. U kunt direct aan de slag.

TECHNISCHE VRAGEN:

Ik kan niet meer inloggen. Wat kan het probleem zijn?

• Kan het zijn dat u een firewall gebruikt of een (ingebouwde) pop-up killer. In windows XP service pack 2 zit een ingebouwde pop-up killer, deze kan voorkomen dat u kunt inloggen in basisschoolweb.

• Deze pop-up blokkering kunt u als volgt goed instellen in internet explorer...
    Extra -> Pop-up blokkering -> Instelling van pop-up blokkering... -> adres van toegestane website: www.basisschoolweb.nl -> Knop toevoegen aanklikken -> Sluiten

• Er bestaan tientallen pop-up blokkerings programma's zoals google-bar, msn search, norton internet security etc. etc.
    Meestal is het voldoende om voor de website www.basisschoolweb.nl een uitzondering in te stellen in deze programma's.

Start

Aanmelden

Nieuws

Product

FAQ

Links

Cursus

Contact